Ikazia in de media

Aandacht voor ziekenhuizen in ons land enorm

Sinds

Ikazia in de media

Aandacht voor ziekenhuizen in ons land enorm

Sinds de uitbraak van het coronavirus was de aandacht voor ziekenhuizen in ons land enorm. Twee jaar lang was de zorg dagelijks onderwerp van gesprek op alle denkbare kanalen. Ook Ikazia verscheen afgelopen jaar veelvuldig in de media. Maar niet alleen over corona. Zo maakte ZorgkaartNederland in december bekend dat Ikazia de top 10 had bereikt van Nederlandse ziekenhuizen die het best gewaardeerd werden. En in oktober startte Ikazia een samenwerking met Erasmus MC Create4Care op het gebied van zorginnovaties. Hieronder een kleine greep uit de artikelen die in 2021 over Ikazia in de media verschenen. Klik op de afbeelding om het volledige artikel te lezen.

De uitgestelde ándere zorg

De Groene Amsterdammer publiceerde in mei 2021 een artikel over COVID-19 als koekoeksjong. Longarts Chantal Kroese vertelde over operaties die door COVID niet konden worden uitgevoerd. “Dat blijft extreem onderbelicht. Iedereen denkt dat het alleen maar over de IC’s gaat. Dat is natuurlijk niet zo. Als een ziekenhuis méér coronazorg moet leveren, dan zie je wat er in het gedrang komt: de ingrepen die over kwaliteit van leven gaan, die het verschil maken of je leeft met of zonder pijn. COVID is niet een probleem dat alleen de IC’s raakt, in de héle zorg is het al een jaar een drama.”

Ikazia in top 10 best gewaardeerde ziekenhuizen ZorgkaartNederland 2021

Het Ikazia Ziekenhuis bereikte in december de top 10 van Nederlandse ziekenhuizen die het best gewaardeerd worden. Deze top kwam tot stand door Zorgkaart Nederland, aan de hand van waarderingen die patiënten tussen 1 januari en 1 november 2021 gaven. Items die bij de ziekenhuizen die in de top 10 staan vooral werden gewaardeerd zijn: tijd per patiënt/cliënt, persoonlijke aandacht, goed geïnformeerd worden en deskundigheid van de professional.

Ikazia Ziekenhuis en Erasmus MC Create4Care starten samenwerking

Verpleegkundigen komen in hun werk vaak praktische problemen tegen die ze zelf provisorisch oplossen. Veel van die problemen kunnen worden opgelost door slimme innovaties. In de Create4Care studio werken zorgmedewerkers van Ikazia samen met zorgmedewerkers van het Erasmus MC en met studenten van Hogeschool Rotterdam aan zorginnovaties.

Waar komt lage vaccinatiegraad vandaan?

Uit cijfers van de GGD bleek in september 2021 dat minder dan de helft van de inwoners in de Rotterdamse wijken Delfshaven, Charlois en Feijenoord volledig gevaccineerd was. Ikazia bestuurder Rob Kievit vertelde daarover in een radio-interview met Rijnmond: “Ik denk dat wij deze mensen onvoldoende bereikt hebben. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de communicatie richting deze wijken niet toereikend en in ieder geval te laat is geweest.” Desinformatie in deze wijken is volgens hem een belangrijke reden voor de lage vaccinatiegraad.

De strijd tegen corona op de IC van het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis

Fotograaf Arie Kievit maakte in 2021 een prachtige fotoreportage op de corona-IC van Ikazia. Hij volgde daar IC-verpleegkundige Eline Kleiberg. De foto’s waren onder andere te zien in de Volkskrant. Met deze serie foto’s werd hij genomineerd voor de Zilveren Camera. Dit is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Arie Kievit ontving uiteindelijk de derde prijs in de categorie ‘Nieuws Nationaal’.

Interview Geestelijke verzorger

Artikel Stichting Vrienden van Ikazia

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

WhatsApp

Contact

Send